UZ JUNSKI BROJ MAGAZINA LEPA&SREĆNA DOBIĆETE POKLON KNJIGU I SAZNATI: Zašto je čitanje lekovito?
Foto: Promo

promo

UZ JUNSKI BROJ MAGAZINA LEPA&SREĆNA DOBIĆETE POKLON KNJIGU I SAZNATI: Zašto je čitanje lekovito?

Najnovija psihološka istraživanja pokazuju da terapija čitanjem ublažava učinak stresa, smiruje i opušta telo i um, jer ublažava napetost, teskobu, frustraciju i nervozu

Objavljeno:

Kupovinom novog broja vašeg omiljenog magazina Lepa&Srećna, dobijate na poklon jednu od dve knjige autora Patrika Besona i Nede Todorović, izdavača “Čigoja štampa”.

Lepa i srećna
foto: Promo

- Tenis je rat – zar loptica ne leti brzinom metka – rat u kojem niko ne gine, i to je veliki napredak u poređenju s normalnim ratovima, to jest s nenormalnim ratovima. I ovde ima pobeda i poraza, ali ni jedni ni drugi nisu krvavi.

Jugoslavija je bila velika sportska nacija, a Srbija nastavlja da zaposeda stadione, verovatno je to ono što se zove Velika Srbija. Njen pastir je Novak, sa svojom velikom torbom u kojoj je njegovo oružje: reketi – kaže Patrik Beson, autor knjige “Đoković: Odbijam rat zvezde”.

U knjizi Nede Todorović predstavljena je zbirka gastro eseja nastalih u periodu sankcija i smanjivanja Jugoslavije. Autorka ističe da je pišući o hrani, od teskobe zbog nepodnošljive stvarnosti bežala u istraživanje oblasti koje su joj delovale udaljeno, bajkovito, uzbudljivo i gustiozno. Otkrila je, međutim, da ni tu nije više tako bezbedno. Naprotiv.

Zašto je čitanje lekovito? Najnovija psihološka istraživanja pokazuju da terapija čitanjem ublažava učinak stresa, smiruje i opušta telo i um, jer ublažava napetost, teskobu, frustraciju i nervozu.

– Pored toga što je blagotovorna za dušu, dobra knjiga ima tu moć da nam popravi raspoloženje i oslobodi od crnih misli – tvrdi psihijatar dr Irena Đorđević, dok dr Aleksandar Mrđen objašnjava da je knjiga i prozor u svet i put k sebi, u šta su se mnogi od nas nebrojeno puta uverili:

– Međutim, ona je i mogući i ostvarivi put jednih prema drugima, pa na taj način zdravi pojedinci doprinose zdravijem društvu.

Jelena Njegomir
foto: Privatna arhiva

O prvim koracima ljubavi prema sebi govori i Jelena Njegomir, stručna savetnica za svesno roditeljstvo i edukaciju u oblasti ličnog razvoja i međuljudskih odnosa:

– Voleti sebe znači videti sebe, a početak tog puta jeste sagledavanje i svega onoga što vam se ne sviđa.

O predstojećoj premijeri predstave „Mihael Kolhas”, novoj TV seriji „Tunel“, nepravdi i nekim večnim životnim istinama, razgovarali smo sa Zoranom Cvijanovićem. Na pitanje šta ga čini istinski srećnim, proslavljeni glumac ima jednostavan odgovor.

Zoran Cvijanović
foto: Dragana Udovičić

– Nema tu univerzalnog recepta, to je nešto što svako od nas traži, ali nismo svesni kada ga pronađemo. Posle mnogo godina pričamo kako je nekada bilo lepo i koliko smo tada bili srećni. Mene čini srećnim to što sam živ!

U ovom broju našeg magazine poznati stručnjaci govore o svesnom pristupu ishrani (mindful eating), sve popularnijim u borbi protiv viška kilograma. Svi su saglasni s tvrdnjom da ne postoji univerzalna dijeta i daju konkretne savete za zdravu ishranu.

Putopisna reportaža naše saradnice mr Violete Dimitrić odvešće vas na Maltu, poznatu kao ostrvo sunca, istorije i umetnosti, a za ljubitelje vikend putovanja predlažemo mađarsku Mako banju.

Kuda god da otputujete ovog proleća, uživajte, jer nije toliko važno gde ste, već s kim ste!

Pozivamo vas da se PRETPLATITE na godišnje izdanje magazina Lepa&Srećna i uz atraktivne poklone uživate u najaktuelnijim lifestyle temama.

Zapratite Lepa&Srećna naloge na Facebook-u i Instagram-u kako biste uvek bili u toku sa najnovijim trendovima, događajima i savetima. Pridružite se našoj zajednici već danas!

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.